Bilin, bilinçlendirin:

4 Eylül 2013 Çarşamba

CPAP Cihazı -Sık Sorulan Sorular-



Cpap cihazının yan etkileri var mıdır?

Dünya da literatüre geçmiş olan herhangi bir zararı bilinmemektedir.

Cpap cihazının zararları var mıdır?

Hayır, cpap cihazı kullanmanız gerekiyorsa zaten sorununuz uyku esnasında yaşanıyor demektir. Bilakis oluşan sorunları çözmek için kullanılır.

Cpap cihazının faydaları nelerdir?

Osas, uyku apnesi hastalıkları ve uyku hastalıkları tedavisinde kullanılır. Uyku esnasında yaşadığınız solunumsal düzeni sağlar. Sağlıklı uyku = Sağlıklı uyanmak demektir.

Hangi Cpap cihazını almalıyım öneriler nedir?

Cpap cihazı tercihlerinde dikkat etmeniz gerekenler (!) adlı yazımızda açıklamıştık. Oradaki yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Cpap cihazı ne işe yarar ?

Uyku apnesi ve uyku hastalıkları tedavisinde kullanılır. Uyku esnasında yaşanan solunum sorunlarını ortadan kaldırır, sağlıklı bir uyku uyumanızı sağlar.

Cpap cihazı ne kadar kullanılır ?

Buna karar verecek olan hekimizdir, eğer raporlama özelliği olan (Kaliteli bir raporlama, AHİ indeksi) veren bir cihaz tercih ederseniz, uyku kalitenizi takip edebilir ve ilerleyen yıllarda doktor kontrolüne gittiğiniz zaman hekiminiz verilere istinaden ne kadar kullanmanız gerektiği konusunda tanı koyabilir. Kişiye göre bu durum değişir, ancak uzun yıllar kullanmanız gerektiğinin bilincinde olmak fayda doğurur. Sağlıklı uyumaya başlayıp, sağlığınız yerine gelip kendinizi dinç ve mutlu hissettikçe, zaten uyku terapi cihazını kullanmak size zor gelmeyecektir.

Lütfen Paylaşın

Hulusi T

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum :

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Uyku . Designed by Templateism | Love for The Globe Press