Bilin, bilinçlendirin:

13 Aralık 2013 Cuma

Sirkeci SGK - İadeli Cihazlar

Hocapaşa Mah. Ebusuud Cad. No:77 Sirkeci - İstanbul

Sirkeci sahili, feribot iskelesinden Ankara caddesi boyunca ilerliyorsunuz (cağaloğluna çıkan yol) cağaloğluna çıkan yolun tam başında, sol tarafınızdaki sokak Ebussuud Caddesi olmaktadır. Caddeye girdiğiniz zaman SGK sizin sağınızda kalacaktır, ilk denk geleceğiniz kurum "iadeli cihazlar servisi" değildir. 3 -4 dükkan ilerisindeki kurum "iadeli cihazlar servisi" olmaktadır. Orada 3. kata çıktığınız zaman ilgili memurlar ile işlemlerinizi yaptırabilir ve neticelendirebilirsiniz.

Aşağıda gördüğünüz resim Ankara Caddesi üzerinden girdiğiniz zaman, Ebussud Caddesindeki SGK'nın ilk yeridir ve "İadeli Cihazlar Servisi değildir." Sizin sağınızda kalacak şekilde ilerliyorsunuz ve 3 -5 dükkan ileride yine sağınızda kalacak şekilde SGK adresine ulaşmış oluyorsunuz.




İadeli Cihazlar Servisi



Yukarıda gördüğünüz binanın 3. katına çıktığınız zaman yetkili memurlar size yardımcı olacaktır.


SGK'dan faydalanmak isteyen herkes (gerekli evraklara sahipse)  cihaz geri ödemeleriniz ve cihazı kurumdan alacaksanız eğer temini için sirkecide adresi verilen kurumu ziyaret ederek işlemlerini gerçekleştirmektedir.


  1. Cpap 
  2. Auto cpap 
  3. Bpap  
  4. Bpap ST 
  5. Ventilatör 
  6. Asv
gibi "iadeli cihazlar" için belirtilen adreste işlem yapılmaktadır.

Kurum stoklarında eğer cihaz varsa, size doğrudan o cihazı vermekte ve zimmetlemektedir. Size reçete edilen cihaz kurum stoklarında yoksa eğer, ancak o zaman o cihaz için geri ödeme yapmaktadır. "Evraklarınıza kurum stoklarında yoktur kaşesi" vuruyor ve evraklarınızı size iade ederek, cihazınızı istediğiniz yerden temin edebileceğinizi söylüyor. Ondan sonra size reçete edilen cihazınızı istediğiniz firmadan temin ediyorsunuz. Cihazı satın aldığınız firma evraklarınızı hazırlıyor ve kurum ödemesi için hazırlanan evrakları Sirkeci de bulunan SGK adresine teslim diyorsunuz. Memur evraklarınızı inceliyor, aldığınız cihazı kontrol ediyor, sizden evrakları teslim alıyor ve işlemleriniz sonuçlanıyor. Ondan sonraki günleri takiben 20 - 30 gün içinde, SGK Ziraat bankasına size reçete edilen cihaz için, geri ödeme yaptığı tutar kadar para yatırıyor. Ziraat bankasında SGK tek kullanımlık bir hesap açıyor " TC kimlik numaranız" üzerinden ve Türkiye deki istediğiniz ziraat bankası şubesine giderek paranızı tahsil edebiliyorsunuz. Siz paranızı çektiğiniz zaman hesabınız otomatik olarak kapatılıyor.

Geçmiş olsun dileklerimizle.

Lütfen Paylaşın

Hulusi T

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

1 yorum :

  1. oksijen tüpü nü iade ettigimiz takatirde biz varislere tekrar sgk dan tebligat gelmiştir iletişim telefonlarından iletişime geçemedim ne yapmalıyız

    YanıtlaSil

Copyright @ 2013 Uyku . Designed by Templateism | Love for The Globe Press