Bilin, bilinçlendirin:

5 Aralık 2013 Perşembe

Yurt Dışından CPAP Almak

Yurt dışından CPAP cihazı almak?
Bildiğiniz üzere tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi, fiyat farklarının oluşması çok normal. Yurt dışında bu cihazların daha uygun fiyatlar da olması, ülkemizde olan rakamlar ile %50 ve %100 ‘e kadar fark oluşabilmesi pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Peki neden bu kadar fiyat farkı var?

Fiyat üzerinden ilerleyecek olursak eğer, Amerika da 700 USD olan bir cihaz bizim ülkemizde 1.300 USD’ye satılabiliyor. Arada oluşan 500 USD nedir ?

Ülkemize gelen 75 euro’dan az olan herhangi bir ürün gümrük vergilerinden muaftır. Ancak bu rakamın üstüne çıkıldığı zaman gümrük vergisine tabidir. Ülkemizde ki KDV miktarına oranla KDV’si eklenir. (Amerika’dan sipariş ettiğiniz bir ürünün gümrük vergisi %20’dir.) Şimdiden %20 + KDV miktarına ulaştık. Bu durum gümrük mevzuatına göre güncellenerek değişiklik gösterebilmektedir. Söz konusu sağlık cihazı olduğundan dolayı direkt olarak gümrük kontrolüne takılabilir ve cihazın gerekli evraklarını temin etmeniz gerekir, yanı sıra bu durumda pek çok vergilere daha tabi olur. Cihazın beklediği gün sayısı kadar navlun ücreti vs. ödenir.(Gümrük mevzuatı ürünün cinsine, kg, adetine, ithal edilen ülkeye ve pek çok kritere göre değişkendir.)

Basit bir anlatımla bile % 40 kesin olarak fark ediyor. 700 USD % 40 = 280 USD. Sipariş ettiğimiz cihaz bize 980 USD ye gelmedi çünkü kargo ücretini ödedik mi? İthal ettiğimiz ülkeye göre bu oran değişmektedir. Kargo ücretini eklediğiniz zaman cihazınız belli miktar oynayarak (tasarruf ederek) size ulaşmış olur.



Cihazınızın ayarlarını kim neye göre yaptı?
Servis hizmetini nereden alacaksınız?
CPAP veya APAP cihazlarının arıza durumunda ne olacak?
Cihazınızdan doktor kontrolü için rapor alınması gerektiğinde ne olacak?

Tercih ettiğiniz ürün her ne olursa olsun, kıyaslamanız gereken pek çok unsur var. Aslında daha ucuz gibi görünen herhangi bir ürünü uzaktan temin etmek, ilerleyen süreçte sizi çok daha büyük zararlara uğratabilir. Sağlık cihazlarını ithal eden firmalar bu mevzuatlara uygun davranır, konu edilmeyen pek çok daha resmi işlem ücreti öderler. Servis hizmetleri mevcuttur. Doğal olarak bu süreç birey içinde kurum içinde pek çok masrafı beraberinde getirir. O yüzden alacağınız ürünün fiyatlarını doğru olarak mukayese etmek gerekir.

“Nakliye
Gümrük
Vergiler
Garanti ve servis”

=hizmet.

Aldığınız ve gördüğünüz ürünlerin fiyat farkları bunlardan kaynaklanmaktadır. Umarım sorularınıza biraz olsun yanıt olabilmiştir. Sağlıklı kalın.

Lütfen Paylaşın

Hulusi T

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum :

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Uyku . Designed by Templateism | Love for The Globe Press